4 reaktioner på ”Gästbok”

 1. Hejsan alla!
  Alla ni som skall eller har gästat vår lägehet i Spanien kommer att, om ni vill, kunna skriva i denna gästbok.
  Om ni inte redan fått ett användarnamn, för att logga in, skicka gärna ett mail så kommer ett konto A.S.A.P.
  MVH Thomas, Beathrice, Aaron och Oskar

 2. Hej!
  Vi besökte denna fina lägenhet i Spanien förra veckan (v.29) och hade ett underbart väder hela veckan!
  Vi kan rekommendera att ni besöker DESTINATIONS BAR (när ni gått förbi lekplatsen med den på höger sida är det bara att gå rakt fram i rondellen och upp för den lilla backen), där kan man boka bussresor till Benidorms nöjesfält och vattenland.

  Vi åkte till Terra Mitica och buss (TR) + inträde för en dag kostade oss 45 euro/person.
  Glöm inte att besöka marknaden som hålls varje torsdag på Calle de Canarias!

  Många kramar från Malin och Ida

 3. Till Thomas och Bea
  Nu är vi hemma igen efter sex underbara veckor i er fina lägenhet i Gran Alacant där allt fungerade utmärkt.
  Det har varit händelserika veckor med många upplevelser av olika slag.
  Solen lyste från en klarblå himmel våra två första veckor och det var +25-30 grader varje dag. Då blev det mycket bada och sola på Carabassistranden. Resten av tiden har vädret varit varierande med sol, blåst och åska. Sista veckorna var det ca +10-15 grader på morgonen och på dagen +20-23 grader.

  Läget på lägenheten var perfekt då det var nära till bussen till Alicante (kostade 1.4 euro) och tog mellan 30-45 minuter beroende på hur den åkte. Till Santa Pola gick det också buss (kostade 1.3 euro). Bussarna gick från ”bankgatan” som låg nära lägenheten.

  På bankgatan fanns det bl a ett café som vi varje morgon kl 8.00 köpte nybakat bröd. Det hette La Cesta och ägdes av en svensk, Lennart.
  Matvaruaffären låg ca 100 m från lägenheten. Den var inte speciellt stor men väldigt välsorterad. Det fanns en fiskdisk, kött- och charkdisk, frukt och grönsaker, nybakat bröd och mycket billigt och gott vin att välja på.

  Urvalet av restauranger i Gran Alacant var bra. Finns några att rekommendera.
  I grannområdet där norska klubben har sin lokal ligger
  Patagonien – köttrestaurang – stora rosa köttbitar (priser som i Sverige) men billigare vin – gott och trevlig personal. Grannrestaurangen heter Claudias – tre rättersmeny med halv flaska vin, öl el sangria för ca 18 euro – gott och trevlig personal. Där finns också en engelsk pub.

  Om man går förbi ”den lutande rondellen” och postkontoret upp i backen ligger en internationell restaurang som heter ”Tuttis”. Dom serverar internationell mat. Deras hemmagjorda hamburgare är väldigt goda.

  Varje torsdag förmiddag är det marknad alldeles utanför grinden. Där köpte vi mycket fina grönsaker och frukt, nybakat bröd och smarriga bakelser.
  Besöken i Alicante och Santa Pola var många under dem här veckorna. Alicante är en jättefin stad med en fin strandpromenad kantad av palmer och med många restauranger att välja bland. Santa Pola lite mindre, men mysig.
  Eftersom vi hyrde bil hela tiden reste vi runt i omgivningarna.
  Spanien har ett utsökt vägnät. AP-vägarna ska man passa sig för om det går – dessa kostar. Vi besökte bl a Torreveija ungefär fyra mil söder om Gran Alacant (det var ett slitet område inte så vackert). Där åt vi bl a på en restaurang som hette ”Svensken på hörnet”. Menyn var väldigt varierande bl a serverades svensk husmanskost som ”dagens”. I det området där restaurangen ligger bor det många svenskar.
  Vi tog kustvägen, 332, och åkte norrut till La Vila Joiosa, en gammal fiskeby med gula, rosa och blå hus, som låg nere vid stranden. Husen målades så för att fiskarna skulle se dem när dem var ute till havs. Fiskebåtarna var målade i samma färg som husets. Uppe i byn finns en chockladfabrik. Den besökte vi aldrig eftersom vi fick reda på det när vi hade varit där.
  Nästa plats var Benidorm. Hålligångställe i början på 70-talet. När vi kom dit trodde vi att vi var på Manhattan i NY. Det finns många stora skyskrapor. Där fanns en fin strandpromenad och badstrand. Nu bodde många spanska pensionärer där.
  Från Benidorm åkte vi 8 km till en ”by” som heter Alfas del Pi där vi hälsade på en svensk familj som vi känner. Dom bor där 7 månader varje år. När dem ska bada åker dom till ”sin strand” som ligger i Albir. En typisk spansk turistort med många affärer och restauranger. Trevligt ställe. När man står på stranden i Albir och tittar upp mot bergen ser man ett blått kyrktak. Kyrkan ligger i nästa by Altea. Kyrkan ligger i gamla delen av Altea. Man parkerar bilen och går i dem gamla gränderna som ligger i sluttningen av berget (väldigt brant) tills man kommer till kyrkan med blå taket. Därifrån har man en underbar utsikt över Medelhavet., Alteas strand och Albir. Det finns många restauranger i området. Värt ett besök om man är intresserad.
  Sedan åkte vi vidare till Calpe. Målet var en kalkstensklippa som ligger där. Man går efter en fin strandpromenad tills man kommer till klippan. Vi var aldrig upp på klippan, men det går. Promenaden ska ta ungefär två timmar.
  I hamnen nedanför klippan ligger många fiskerestauranger. Sista stoppet för vår utflykt var bergsbyn Guadalest. Vägen dit upp var slingrande och smal. Byn är väldigt välbesökt.
  Vi hade bokat en hotellnatt i Valencia så vi åkte bussen in till Alicante och tog tåget därifrån. Från busstationen i Alicante till järnvägsstationen tar det ungefär 15 minuter att gå. Tåget tar 2 timmar.
  Valencia är en fin stor stad (760 000 inv). Eftersom vi hade turen att bo mitt i centrum var det nära till det mesta. Vi gick i gamla stan, på shoppinggatorna där det finns många affärer. Sightseeingbussarna är alltid bra att åka. Det finns två linjer en gick i gamla stan och en gick mer i utkanten och ner mot hamnen. Den tog vi. Då kom vi till Kultur- och vetenskapstaden. Består av fem makalösa byggnader. Påminner i stilen om konserthuset i Sidney. Värt ett besök.

  Tack för att vi fick hyra huset. Vi återkommer!

 4. Hej, Thomas undrade om jag kunde skriva några rader om hur det är att golfa från lägenheten, nu blev det inte så mycket men ändå.
  Vi dvs min fru Gunvor och jag, Kjell, anlände till familjen Norbergs sommarhus i Gran Alicante mitt på söndagen, vi skulle tillbringa 1 vecka med sol och bad och lite golf hade vi tänkt. För första gången provas detta sätt att semestra utomlands och vi var lite spända på vad som väntade oss och vilka eventuella planeringstabbar vi kan ha gjort.
  För golfandets skull hade vi skaffat en hyrbil på flygplatsen och för att inte förvirra oss även hyrt en GPS. Bilen var bokad hemifrån, vi bestämde oss för en Audi A1, lite lagom stor för 2 personer och billig, ja det var ju lockpris som var utsatt på nätet, det skulle tillkomma div kostnader för försäkringar bland annat, för att inte tala om GPS:en, rena rånet, men allt är ju frivilligt, trots att bilen var ny så saknade den givetvis inbyggd GPS. Nu är vi inte golfare av någon högre klass och lite naivt tänkte vi att det skulle kunna vara enkelt att boka tid med så många banor i området, ett tag tänkte vi att vi bara skulle kunna åka till en golfbana och få en tid, men det var för naivt. Nu blev lägenhetens internet, leve den tekniken! , oss till god hjälp, via agentförmedlare kunde vi boka en tidig tid, vi tänkte på värmen, där fick vi även rabatt. 2 greenfees samt buggy kostade 140 Euro.
  En tidig morgon gav vi oss iväg till Bonalba Golf Resort några mil norrut, vi hade 1:a starttid 08:10, det var becksvart när vi åkte men GPS:en kändes trygg för själv hade jag ingen aning om varken vägar eller väderstreck. Allt fungerade dock bra och vi anlände i god tid. Så här på morgonen var det något friskt ute och solen enbart blekt uppåtstigande. Vi startade på 10:e tee så vi hade ingen framför oss och spelet flöt på bra, efter de första nio var vi tillbaka där vi startade.
  Banvärden som skickat ut oss var på plats och han delade ut starttid för nästa nio hål. En kort paus där vi hann med ett toalettbesök samt fylla på vattenförrådet.
  Nu var vi inte längre först på banan och väldigt snart blev det kö och mycket väntetid, solens värme började göra sig påmind, tur att vi fyllt på vattnet. Rundan var inte färdig förrän 13:40 dvs efter 5 ½ timme puh, så länge har vi aldrig varit ute trots att vi vanligtvis går till fots! Vi var helt matta trots att vi använde golfbil!
  Golfbanan då, klart den var fin på sitt sätt med fina omgivningar och utsikter men jag var inte så imponerad av kvaliteten på tee, fairway och green, hade nog förväntat mig mer där men det kan bero på deras säsong också. Den var inte alltför svår heller, den passade vår nivå bra i alla fall.
  Vi tänkte att nästa gång då spelar vi bara 9 hål, som sagt det var inte så enkelt att boka på plats och nio hål var inte heller enkelt, det blev inte någon mer golf spelad och det var kanske synd men semester hade vi ju ändå.
  Erfarenheter då, jo bestäm på hemmaplan hur mycket som ska spelas och boka starttider hemifrån via nätet. Om man har betalt extra för att ha golfklubborna med kan det bli lite snopet annars, vi åkte med SAS och de betraktar golfbagarna som vilken resväska som helst så det gjorde inte oss något annat än att handbagaget blev maxat. Att ha hyrbil är ett måste om man ska kunna tas sig till banorna, vår Audi A1 hade inte plats för golfbagarna i bagaget så vi fick ta dem i baksätet men det gick ju bra när vi bara var 2.
  Ta med rikligt med vatten, värmen tar ut sin rätt.
  Varma hälsningar från
  Kjell & Gunvor

Kommentarer är stängda.